Naprapati

Gjennom først og fremst og bruke sine egne hender behandler naprapaten både muskler og ledd for å oppnå bedre funksjon og bevegelighet i hele kroppen. Til grunn for naprapatien ligger en helhetstankegang hvor manuell medisin kombineres med spesifikk kunnskap om kroppens oppbygning. Manipulasjon, mobilisering, muskeltøy og behandling av triggerpunkter er hovedelementene i de ulike behandlingsmetodene naprapaten bruker.

Behandlingene følges vanligvis opp med forskjellige hjemmeøvelser, trenings- og ergonomiske råd som kan hjelpe pasienten å forebygge at skaden eller problemet oppstår igjen. Naprapatibehandling har raske og gode resultat ved akutte tilstander som for eksempel kink i nakke og rygg, ischias, musearm, spennings- hodepine og achillessmerter.

Utdannelsen til «Dr. of Naprapathy» er et fire år langt studium ved Naprapathøgskolan i Stockholm. Skolen er støtteberettiget av Statens Lånekasse for Utdanning . Et femte praksisår har kommet i tillegg for å oppnå en svensk godkjennelse etter at den offentlige godkjennelsen i Sverige trådte i kraft i 1994. Et halvår skal tilbringes innen det svenske helsevesenet, og et halvår hos en offentlig godkjent naprapat.

Reklame

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: